La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ingressarà aquesta nit a la presó d'Alcalá Meco fins que aboni la quantitat de la fiança imposada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ha acordat aquest dijous al vespre presó eludible amb fiança de 150.000 euros.

La decisió contradiu la petició de la fiscalia, que havia sol·licitat presó incondicional per a la presidenta de la cambra. Forcadell ingressarà aquesta nit al centre penitenciari fins que aboni la quantitat de la fiança.

Mentrestant, membres de la Mesa es quedaran a Madrid fins a la seva sortida del centre penitenciari, segons han informat a l'ACN fonts pròximes. Alcalá Meco és el mateix centre penitenciari en el qual estan empresonades les conselleres Bassa i Borràs el passat 2 de novembre. Forcadell ha sortit del Tribunal Suprem en un cotxe policial marca Peugeot en direcció al centre penitenciari uns minuts abans de tres quarts de dotze de la nit.

Segons ha explicat l'advocat de Carme Forcadell, Andreu Van den Eynde, ha explicat que no han tingut "marge" per abonar fiança i que la prioritat és treure la presidenta del Parlament de la presó, un tràmit que esperen fer efectiu demà, i que ella "està forta". En aquest sentit, ha precisat que no estan en "disposició" d'avaluar el fons del contingut de la resolució i la diferència de tracte i que "l'única preocupació" és que quedi en llibertat "al més aviat possible". Amb tot, ha assegurat que la recorreran perquè entenen que la mesura és "desproporcionada".20 anys sense presó preventiva

Es dona la circumstància que el Tribunal Suprem feia 20 anys que no dictava cap mesura de presó preventiva. Pel que fa a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, el jutge els deixa lliures però els dona 7 dies per ingressar fiances de 25.000 euros cadascun. Pel que fa a Joan Josep Nuet, el jutge ha decretat la seva llibertat sense cap mesura cautelar."Moltes gràcies a totes i a tots pel vostre suport, escalf i estima"

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha agraït el suport dels ciutadans després que el Tribunal Suprem hagi decretat presó sota fiança de 150.000 euros. "Moltes gràcies a totes i a tots pel vostre suport, escalf i estima", ha afirmat en el seu compte de Twitter. Forcadell ja ha sortit del Suprem i es dirigeix en cotxe a la presó d'Alcalá-Meco, on hi serà fins que aquest dvendres previsiblement es pagui la fiança.

En aquest centre penitenciari és on també hi ha les consellers Meritxell Borràs i Dolors Bassa des de la setmana passada. Des de l'ANC asseguren que les fiances de Forcadell i de la resta de membres de la Mesa es pagaran amb diners de la caixa de resistència i que ja es disposen dels diners suficients.