L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont roman a Brussel·les, encara que diversos membres de la delegació catalana que estava a la capital europea han viatjat dimarts a la nit a Barcelona. Poc després de les 11 de la nit, arribaven al Prat Joaquim Forn i Dolors Bassa, però es desconeixia si altres membres de la delegació catalana viatjaven en el mateix vol o en algun altre.

Puigdemont ha dit avui que no va anar a Bèlgica a demanar asil, sinó a Brussel·les com a capital de la Unió Europea (UE), en un nou intent de fer un crit d'alerta a la comunitat internacional.

En una roda de premsa multitudinària, Puigdemont no va aclarir quin serà el seu futur immediat, encara que va deixar clar que no ha viatjat a Brussel·les per demanar asil.

En la seva compareixença davant més de dos centenars d'informadors de tota Europa en el Brussels Press Club, el polític català va dir que només tornarà quan tingui "garanties" d'un "judici just".

La Fiscalia es planteja demanar l'ingrés a la presó de Puigdemont i dels altres 13 exconsellers del Govern als quals la jutge Carmen Lamela ha citat a declarar com investigats els dies 2 i 3 de novembre per delictes de rebel·lió, sedició i malversació entre d'altres.

Lamela ja preveu en el seu acte celebrar aquests dies després de l'interrogatori dels investigats, la Fiscalia podria sustentar la seva petició de presó en el risc de fugida, donada la gravetat de les penes (fins a 30 anys de presó per rebel·lió), i de reiteració delictiva, van dir fonts de la Fiscalia.