El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va dir ahir a Rabat que la situació política a Catalunya i «la incertesa» que genera pot afectar les xifres de creixement econòmic a Espanya i en aquesta comunitat autònoma, encara que «és molt d'hora» per saber-ho. Linde va estar ahir a la capital marroquina per inaugurar una exposició amb els fons pictòrics del Banc d'Espanya i durant la seva visita es va referir breument a la situació catalana.

El nombre d'empreses que han traslladat la seva seu social fora de Catalunya ascendeix a 1.883 des del dia posterior al referèndum de l'1 d'octubre fins ahir, dilluns, segons dades del Col·legi de Registradors d'Espanya.

En la jornada d'ahir, l'última amb dades disponibles, van sortir d'aquesta comunitat autònoma 62 empreses, davant de les 140 de divendres passat, quan el Parlament de Catalunya va declarar la independència i el Senat va aprovar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El consell d'administració de Freixenet va decidir finalment mantenir la seu social de la companyia de cava a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), segons van informar a Efe fonts de la companyia. La cúpula de Freixenet, encapçalada per Josep Lluís Bonet, tenia clar fins fa unes poques setmanes que el millor era traslladar la seu social fora de Catalunya.