El conseller cessat de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat avui, després de sortir de la seu del departament, que ha acudit al seu despatx a "fer la feina que ens ha encomanat el poble de Catalunya" i que avui continuarà "normalment" amb la seva agenda.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans just a la seva sortida de la conselleria a les deu del matí, una hora després que, a través de Twitter, publiqués una fotografia des del seu despatx, on se'l veia somrient, amb vestit i corbata i amb els diaris del dia al seu escriptori.

Rull apareix amb un diari sobre la taula, que titula en portada "A la feina". Aquest cap de setmana, el conseller ja va deixar clar que seva "voluntat" aquest dilluns era tornar a la feina com a "conseller de la Generalitat" sinó com a "ministre de la nova República".

"Avui he vingut al despatx a fer la feina que ens ha encomanat el poble de Catalunya. A partir d'ara continuaré normalment amb la meva agenda al llarg del dia d'avui. Seguim", ha afirmat Rull a la seva sortida per la porta principal de la conselleria de Territori, on s'aglomeraven multitud de mitjans de comunicació.

Ja al carrer, ha pujat a un vehicle que l'esperava, entre aplaudiments i crits de joia d'una trentena de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de l'esquerra de l'Eixample, que havia acudit en suport als membres del Govern i alts càrrecs cessats pel Govern espanyol.

Rull s'ha dirigit a la seu del PDeCAT a Barcelona, com ell mateix constatava en un tuit posterior. "Surto del departament per anar a la reunió del Comitè Nacional del PDeCAT. Seguim amb l'agenda prevista", ha dit a Twitter, acompanyant el seu missatge de l'etiqueta #Seguim.

A diferència de la seva sortida, Rull no havia accedit a primera hora a la conselleria per la porta principal de l'edifici, situat a l'avinguda Josep Tarradellas 2-6 de Barcelona; sí ho havia fet en canvi el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.