30 de octubre de 2017
30.10.2017
40 Años
40 Años

El papa Francesc declara beat Magí Morera

?Aquest és el pas previ perquè sigui nomenat sant ?El religiós va promoure la construcció d'un temple en honor a la Sagrada Família a Roma

30.10.2017 | 06:30

El papa Francesc ha autoritzat la promulgació del decret sobre l'heroïcitat de les virtuts del sacerdot català Magí Morera i Feixas, el que significa que sigui declarat venerable, el pas previ per ser nomenat beat i després sant. El decret destaca que Morera «va ser un religiós i un sacerdot que va viure amb constància i alegria les virtuts teologals, cardinals i altres, així com aquelles més característiques de la seva vocació i missió». Aquest és el segon dels quatre passos (serf de Déu, venerable, beat i sant) al camí cap al reconeixement de la santedat d'un fidel.

El venerable Magí Morera i Feixas va néixer en Castelltallat (Sant Mateu de Bages), el 16 de novembre de 1908. Va ser l'últim de dotze germans i va quedar orfe de pare quan tenia 17 mesos. Va ser la seva mare qui li va educar en la fe cristiana i va cultivar la seva vocació religiosa i sacerdotal. Va fer la professió religiosa a Barcelona el 25 de setembre de 1925 i va ser ordenat sacerdot l'1 de novembre de 1933.


Fills de la Sagrada Família

Va ser superior general de la congregació dels Fills de la Sagrada Família durant 18 anys i va promoure la construcció d'un temple en honor de la Sagrada Família a Roma, a més de treballar a favor les famílies i de la joventut. Morera va morir a Barcelona el 28 de juny de 1984, víctima d'un tumor que, segons recull la documentació religiosa, «va suportar amb paciència». Les seves restes descansen a la capella dels Màrtirs per la Família de la parròquia Sant Josep Manyanet de Barcelona.

El procés sobre Magí Morera es va instruir a Barcelona durant els anys 2004 i 2005 i el 2007 la Congregació de les Causes dels Sants va declarar la validesa del procés diocesà. El mateix any va ser presentada la Positio sobre la vida i les virtuts del «serf de Déu» i el 2016 i 2017 els consultors teòlegs i els cardenals i bisbes de la Congregació de les Causes dels Sants, respectivament, van donar resposta positiva a la pregunta sobre l'exercici heroic de les virtuts Magí Morera.

Sacerdot humil

En la causa es destaca que Morera, enamorat de la Sagrada Família de Natzaret i de la seva vocació, va ser «un religiós i un sacerdot humil, pobre, obedient, alegre i candorós, de gran fe, amor a Déu i esperança cristiana que sabia infondre als altres». «Posseïa l'esperit d'una intensa oració, el do de consell, un ardent zel per la salvació de les ànimes i una extraordinària caritat cap al proïsme, especialment els necessitats, els malalts i els més febles», s'afegeix en la causa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema