28 de octubre de 2017
28.10.2017
40 Años
40 Años

Rajoy cessa el Govern, dissol el Parlament català i convoca eleccions el 21 de desembre

També ha cessat els responsables d'Interior i ha ordenat el tancament de les 'ambaixades' catalanes

28.10.2017 | 06:30
Mariano Rajoy durant la seva compareixença

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest divendres les primeres mesures que adopta d´acord a l´article 155 de la Constitució per al que ha obtingut l´aval del Senat, que comporten el cessament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i tot el seu Govern, i la designació dels Ministeris com els òrgans que gestionaran les competències de cada àrea.

El president espanyol també ha acordat la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d´eleccions autonòmiques el 21 de desembre.

A més, ha anunciat extinció de les oficines del president i del vicepresident, del Consell de la Transició Nacional, del DIPLOCAT, de totes les delegacions a l´estranger excepte Brussel·les i del cessament dels delegats de Brussel·les i Madrid.

També s'acorda el cessament del secretari de l´Interior, César Puig, i del director general dels Mossos, Pere Soler.

A més, el Consell de Ministres espanyol ha aprovat presentar un incident d´execució de sentència davant del TC contra les resolucions aprovades al Parlament de Catalunya, on aquest divendres s'ha votat i proclamat la República catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema