El ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, va afirmar ahir que un dels objectius de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució és «restaurar la convivència a Catalunya» i «de manera perfectament pacífica», un missatge que va traslladar a la Unió Europea (UE) a Estrasburg. «Un dels objectius de l'aplicació d'aquest article és que tot es faci de manera perfectament pacífica i restaurar la convivència a Catalunya», va afirmar Dastis a l'Eurocambra després de dos dies de trobades amb, entre d'altres, el president de la institució, Antonio Tajani, i el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans.

Dastis va expressar la seva confiança que les mesures adoptades pel Govern central a l'empara de l'article de la Constitució «assegurin l'estabilitat necessària per desembocar en la possibilitat que els catalans puguin expressar la seva veu en unes eleccions».

Davant la possible compareixença a la cambra alta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Dastis va considerar que «és un bon senyal que vagi al Senat i expressi el seu punt de vista». «Responsable d'aquesta situació no n'hi ha més que un i si pot expressar-se i prendre les mesures necessàries perquè no calgui aplicar aquest article estic segur que al Senat hi haurà aquesta oportunitat», va afegir.