24 de octubre de 2017
24.10.2017
40 Años
40 Años

El Govern anuncia diversos recursos al TC contra el 155

Turull assegura que l´executiu acordarà "una resposta política conjunta al 155" pactada amb els grups parlamentaris i les entitats independentistes

24.10.2017 | 15:16
Jordi Turull

El Govern de la Generalitat ha anunciat un seguit d´accions legals arran de l´aplicació de l´article 155 de la Constitució espanyola per part de l´Estat. El portaveu de l´executiu, Jordi Turull, ha explicat que, d´una banda, es presentarà un conflicte de competències al Tribunal Constitucional (TC), un recurs d´empara a la mateixa instància per part del president de la Generalitat, un contenciós administratiu per demanar la nul·litat de l´acord del Consell de Ministres sobre el 155 amb petició de mesures cautelars, i cada conseller presentarà també el seu propi recurs per la via administrativa per intentar frenar el seu cessament.

Turull ha detallat que s´engeguen totes aquestes accions legals sense massa "esperança" en que la justícia espanyola doni la raó al Govern, però amb la clara voluntat "d´esgotar totes les vies internes per poder recórrer després a instàncies internacionals". D´altra banda, el portaveu no ha volgut donar detalls sobre els plans del president i l´executiu per fer front a l´aplicació del 155. En aquest sentit, ha garantit que el Govern acordarà "una resposta política conjunta" a les mesures impulsades per l´Estat que serà pactada amb els grups parlamentaris i les entitats independentistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema