El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, està sospesant comparèixer personalment al Senat per exposar el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Puigdemont pot comparèixer al Senat per exposar les seves al·legacions a les mesures en aplicació de l'article 155 acordades pel Govern entre el proper dimarts i el dijous 26 d'octubre, segons el calendari que va aprovar dissabte la Mesa del Senat.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha explicat des del Parlament que la compareixença de Puigdemont al Senat "és una possibilitat" i ha subratllat que, si el president català "estimés oportú acudir", el partit se sentiria "còmode" i li donaria "suport".

Segons Pascal, "és absolutament compatible" explicar-se al Senat amb el "compliment del mandat de l'1-O", ja que "aquesta mà estesa al diàleg no ens fa moure ni un centímetre del nostre compromís i determinació amb el que van votar els ciutadans el dia 1 d'octubre ". "És una decisió molt personal que ha de prendre ell com a president de la Generalitat. Quan la faci pública la valorarem. Si decideix acudir, és una opció molt raonable, li donarem suport", ha insistit.