Arran de la violenta actuació policial perpetrada pels cossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat 1 d'octubre (1-O), el col·lectiu de bombers de Catalunya ha creat aquesta setmana una plataforma digital per tal de buscar suport internacional. La pàgina «firefighterscatalonia.cat» demana als companys de professió d'arreu del món que els donin suport de manera ben senzilla: penjant una imatge a les xarxes socials i signant un manifest. L'objectiu d'aquestes accions és recollir totes les mostres de suport possibles per tal de condemnar la repressió del Govern espanyol i reconèixer la tasca que milers de bombers van emprendre de manera voluntària l'1-O.

El col·lectiu tanmateix ofereix la possibilitat als qui ho desitgin de venir a Catalunya davant la tensió que encara predomina. En el portal web afirmen que garanteixen acomodació per a tota persona que vulgui «venir a defensar els drets civils de la població catalana». Tal com destaca la pàgina han d'«agafar el casc, la jaqueta i els companys» i venir fins aquí.

Ressò internacional

Les primeres mostres de suport no s'han fet esperar. El portal ja ha rebut missatges de suport de bombers i associacions de diverses poblacions. Un dels primers a respondre la crida va ser el departament de bombers de Smithtown (Nova York). També n'hi ha hagut de França i el Canadà.

El portal web està traduït en set idiomes diferents. Finalment, també compten amb una carta i un manifest on condemnen la violència i la resposta de les entitats europees i espanyoles davant els fets ocorreguts, com aquests han mirat cap a un altre costat i neguen que hagi existit cap referèndum. El manifest conclou amb la condemna de l'actitud del monarca Felip VI de Borbó, que amb el seu discurs es va afegir a la línia política sense recriminar la brutal actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.