Un total de 140 centres del Servei d'Educació de Catalunya (SEC) que imparteixen ensenyaments obligatoris han estat seleccionats per formar part del nou programa d'innovació pedagògica #aquiproubullying de prevenció, detecció i intervenció davant de l'assetjament entre alumnes.

El departament d'Ensenyament va crear el mes d'abril passat el programa #aquiproubullying, que té una durada de dos cursos i el seu objectiu final és prevenir i aturar l'assetjament i implicar tot l'alumnat en aquests processos.

El programa #aquiproubullying vol posar l'accent en els alumnes com a observadors, com a agents actius i compromesos en la lluita contra l'assetjament, a la vegada que adquireixen les actituds i els valors propis de la competència social i ciutadana.

Ensenyament ha publicat la llista definitiva de centres seleccionats, dels quals el 25% són privats concertats i el 75%, públics, i d'ells el 65% són col·legis de secundària. Durant el primer curs els centres que s'acullen al programa rebran la formació.