Eulàlia Reguant ha presentat aquest dimecres la seva renúncia a l'acta de diputada al Parlament. D'aquesta manera, la diputada de l'esquerra anticapitalista centrarà a partir d'ara l'activitat institucional només a l'ajuntament de Barcelona i posa fi així a uns mesos en què ha compaginat els dos càrrecs -Reguant es va incorporar al consistori al juliol en substitució de Josep Garganté.

"Gràcies CUP. Compromís amb la gent i la militància. Ara CUP Barcelona, municipalisme compromès i rupturista també #perlarepública", ha escrit Reguant en una piulada al seu compte personal en adjuntar una fotografia amb la renúncia a l'acta. Al text que ha presentat aquest dimecmres, la diputada anticapitalista insta el Parlament a tramitar la seva baixa.

Reguant era la quarta a la llista de la CUP Capgirem Barcelona, que va treure tres regidors el maig del 2015. Amb la marxa de Garganté, Reguant va entrar al consistori però de forma gradual. La proposta inicial era abandonar el Parlament l'endemà de l'1-O però finalment ha mantingut l'escó fins al ple d'aquest dimarts. Reguant va defensar al juny que assumia fer el pas a l'ajuntament perquè el seu "primer compromís" electoral era amb la llista municipal.