Tots els grups polítics representats a l'Ajuntament de Banyoles han condemnat de forma unànime la «brutalitat» de l'actuació policial de l'1-O a càrrec d'un estat espanyol «repressor» que va exercir una «dura violència desproporcionada davant una ciutadania absolutament indefensa».

En el manifest, que es va acordar ahir, es demana la dimissió dels polítics responsables d'aquella actuació i la retirada «immediata» dels efectius policials de l'estat destinats a Catalunya per «reprimir» el referèndum i que «encara hi romanen». D'altra banda, també reclamen la mediació d'institucions europees i la comunitat internacional.

En aquest sentit, tots els partits condemnen la violència de l'estat contra veïns que volien decidir i exercir la democràcia i se solidaritzen amb les prop de 900 persones ferides. També denuncien la «vulneració de drets fonamentals i les imatges d'agressions, repressió sense contemplacions i violència». Reclamen al Ministeri d'Interior que els danys materials provocats pels cossos de seguretat a edificis i espais públics siguin rescabalats. «L'actuació ha estat dictada pel govern de l'Estat, que n'és el responsable últim, i que n'haurà d'assumir les conseqüències», s'afegeix.