El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, farà una «declaració simbòlica» dimarts que ve davant el Parlament, segons ha informat avui la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, a la cadena britànica BBC.

Amb aquestes paraules, la dirigent de la formació nacionalista ha deixat entreveure que Puigdemont abordarà la situació actual a Catalunya, però no arribarà a llançar una declaració unilateral d'independència, ha assenyalat aquest mitjà.

Pascal ha indicat que el president de la Generalitat reconeixerà davant el Parlament de Catalunya la validesa del referèndum convocat l'1-0, encara que el Govern espanyol i la Justícia ho hagin declarat il·legal.

Així mateix, recordarà a la càmera que un alt percentatge de catalans van votar a favor de la independència en la citada consulta i parlarà sobre el camí que seguirà el seu Executiu per aconseguir la secessió, ha explicat la coordinadora general del PDeCAT a la BBC.

Puigdemont té previst dirigir-se al Parlament català el dimarts després que el Tribunal Constitucional ordenés la suspensió de la sessió del dilluns, amb la finalitat d'evitar una declaracions d'independència unilateral.