Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional es van acomiadar ahir a Pineda de Mar entre abraçades i gestos de cordialitat. Fins i tot, dos agents de cada cos van intercanviar els escuts de la seva indumentària oficial.

Els 400 agents de la policia espanyola allotjats en hotels de Pineda de Mar, al Maresme, van començar a marxar aquest dijous al matí, tal com estava previst. Es tracta d'un dels contingents enviats a Catalunya pel Govern espanyol per intentar evitar el referèndum de l'1-O.

Després de la seva actuació, amb càrregues contra els ciutadans que intentaven votar, la seva presència als hotels va provocar situacions de tensió al llarg de tota la setmana. Tot i això, ahir, la sortida es va fer amb normalitat. Una vintena de veïns, de fet, els va acomiadar amb càntics, crits d'ànim i banderes espanyoles a les portes de l'hotel Mont-Palau.

El gruix dels agents va començar a marxar pels volts de les deu del matí, de manera esglaonada i en diferents grups. La logística de la sortida va ser lenta, degut al gran nombre d'agents desplaçats i a la ubicació de l'hotel on s'allotjaven, en un carrer estret al centre històric del municipi.

Els furgons de la policia espanyola van arribar en grups d'entre 5 i 8 vehicles. Els agents van carregar les pertinences i van marxar tranquil·lament entre càntics i crits d'ànim d'alguns veïns que van voler acompanyar la seva sortida.

Banderes espanyoles crits de «Visca Espanya» o «Visca la Policia Nacional» van acompanyar la sortida dels furgons. En alguns casos, els vehicles van sortir en marxa lenta per saludar els veïns i alguns agents de la policia espanyola van saludar els que integraven el dispositiu dels Mossos d'Esquadra que custodiava l'hotel.

La marxa de la policia espanyola ja estava programada per aquest dijous, dia 5 d'octubre. Després dels fets de l'1-O, la pressió ciutadana va fer repensar als responsables municipals i de l'hotel la conveniència d'avançar la marxa, però, finalment, es van mantenir tot els dies previstos. La sortida es va fer sense incidents.

Els Mossos d'Esquadra van custodiar els hotels on s'allotjaven els policies nacionals, actitud que aquests van agrair. Per aquest motiu, dijous es van veure abraçades entre nombrosos agents dels dos cossos a les portes dels hotels de Pineda, un gest de cordialitat que va posar un moment de distensió després d'uns dies de gran tensió amb motiu de la votació de l'1-O, suspesa pel Tribunal Constitucional, i les càrregues policials posteriors.