L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista al Financial Times que Catalunya no està preparada per a la "independència real". "Per ser independent hi ha algunes coses que encara no tenim", assenyala Mas.

En ple debat sobre la conveniència de declarar una DUI o no en els pròxims dies, Mas destaca la necessitat de seguir sent pragmàtic i tenir en compte la probable reacció de Madrid ja que "per ser independent hi ha algunes coses que encara no tenim", entre les que va destacar la recaptació d'impostos i el sistema judicial.

Va afegir que després del referèndum de l'1-O "hem guanyat el dret de ser un país independent. La pregunta ara és com exercim aquest dret, i aquí, evidentment, hi ha decisions que s'han de prendre. I aquestes decisions han de tenir un sol objectiu: no es tracta només de proclamar la independència, sinó de convertir-se en un país independent".

Segons el rotatiu britànic, les empreses "augmenten la pressió" perquè el Govern "faci un pas enrere" amb la independència i com en les darreres hores algunes han decidit traslladar la seva seu social fora de Catalunya -la darrera d'elles Gas Natural- i que el govern espanyol ha aprovat un decret per facilitar-ne la sortida; i com per altra banda, la CUP pressiona per a un "trencament ràpid" amb l'Estat i un dels consellers del Govern, Santi Vila, aposta pel diàleg i evitar la implantació de l'article 155 i un escenari de "conflictes" al carrer.

Mas nega haver pronunciat el titular del FT

Mas, en una carta adreçada als mitjans nega haver dit durant l'entrevista que Catalunya no estigui preparada per a la independència real. Segons la seva versió, des del diari britànic haurien reconegut que el titular es podia interpretar malament i que estaven disposats a canviar-lo. De moment, a la web del diari, es manté el mateix titular.