El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat avui al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que apliqui l'article 155 de la Constitució, que suposa suspendre l'autonomia de Catalunya, i convocar eleccions autonòmiques per "deixar d'estar segrestats per un cop a la democràcia".

Així ho ha manifestat Rivera, després de la reunió que ha mantingut amb el president del Govern, Mariano Rajoy, avui a la Moncloa, que ha durat una hora i quart.

Es tracta, segons la seva opinió, d'una "proposta nítida, clara i concreta i la més democràtica de totes" per "tornar la veu" a la ciutadania de Catalunya.

Rivera ha explicat que aquestes eleccions autonòmiques ha de convocar-les el Govern perquè tots els catalans puguin acudir a les urnes "amb calma i serenitat".

El líder de Ciutadans també ha assegurat que Rajoy li ha dit aquesta tarda que està "estudiant vies per parar la declaració d'independència" unilateral que pot promoure el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Ha insistit a demanar al president del Govern que "actuï com més aviat millor" per parar el procés d'independència, perquè té la responsabilitat i la legitimitat per fer-ho.

I ha assegurat que Rajoy comptarà "amb tot el suport" de Ciutadans en l'aplicació del 155 perquè és el moment "d'actuar amb serenitat però amb fermesa".

Perquè segons la seva opinió, fins que Catalunya no tingui un govern "que respecti la democràcia" serà "impossible" restablir els ponts entre catalans i la resta d'espanyols.

Albert Rivera ha admès que no comparteix la proposta del líder del PSOE que Rajoy dialogui amb Puigdemont. "De veritat creu que Puigdemont vol negociar?", s'ha preguntat.

Ha insistit en aquest sentit que Puigdemont no volia ni referèndum ni tan sols eleccions, i el seu únic objectiu era el "cop a la democràcia" amb la declaració unilateral d'independència que vol promoure.

Per això veu una ingenuïtat o fins i tot una altra cosa que Sánchez pensi que Puigdemont farà cas a qualsevol resolució o comunicació del Tribunal Constitucional.