Un total d'onze jutjats catalans que aquest diumenge estaven de guàrdia tenen diverses diligències obertes per denúncies contra els Mossos d'Esquadra per la suposada passivitat en permetre l'obertura de col·legis electorals, i contra la policia espanyola i la Guàrdia Civil per lesions contra votants. El Govern també ha estat denunciat per delictes de revelació de secrets per l'ús de dades personals.

En concret, el Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona ha obert una desena de diligències per denúncies de particulars contra els Mossos d'Esquadra per inactivitat en col·legis oberts per votar, denúncies per lesions contra la policia espanyola i una denúncia de la Generalitat contra les actuacions de la policia espanyola i la Guàrdia Civil en tot el territori català.

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès té una causa oberta per desobediència arran de tres denúncies de particulars contra els Mossos d'Esquadra per inactivitat, a qui la magistrada ja ha sol·licitat informació.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet té diligències obertes per una denúncia d'un particular contra els Mossos per inactivitat en un col·legi obert per votar.

El Jutjat d'Instrucció número 4 d´El Prat de Llobregat ha obert diligències prèvies per dues denúncies de particulars contra Mossos per inactivitat, i la magistrada ha demanat informació a la policia catalana.

El Jutjat d´Instrucció número 4 de Granollers ha obert diligències prèvies per la denúncia d'un particular contra l'ús de les seves dades personals.

El Jutjat d´Instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències prèvies per revelació de secrets, arran de la denúncia d'un particular per ús de les seves dades, contra els Mossos per inactivitat en un col·legi. S'han rebut diversos informes mèdics de lesions, i per la qual cosa s'han obert diligències per delictes lleus.

El Jutjat d´Instrucció número 6 de Rubí ha obert diligències prèvies per desobediència i lesions després que es produís una detenció. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional.

El Jutjat d'Instrucció número 3 del Vendrell ha obert diligències per una denúncia contra la Generalitat per ús de dades de ciutadans, una denúncia contra Mossos per no actuar en un CAP obert per votar i dues denúncies per votacions il·legals.

El Jutjat d´Instrucció número 4 d´Amposta ha obert diligències prèvies per un delicte de lesions per una denúncia d´un particular.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida té quatre querelles presentades per particulars contra les actuacions policials i també per desobediència per l'obertura de locals. S'ha demanat informació als Mossos.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de La Seu d'Urgell té obertes diligències per desobediència al permetre's la votació en almenys set locals. El jutge ha demanat informació als Mossos.