El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat aquest diumenge que s'està votant en el 96% dels col·legis electorals i que el sistema informàtic que ha donat força problemes en les primeres hores de votació s'està estabilitzant. Conscient que hi ha gent que ha marxat per les llargues cues que s'estaven formant, ha fet una nova crida a participar perquè "això ara va molt més lleuger en la majoria de llocs". En roda de premsa conjunta amb el conseller d'Exteriors, la tercera del dia, Turull també ha aprofitat per negar que s'estigui podent votar doble. Tot i que primer s'apunti manualment el vot, després es comprova al cens universal, ha dit, de forma que abans que un participant pugui arribar a un altre local electoral ja queda marcat. No ha volgut donar dades de participació encara, però ha indicat que hi ha llocs on no hi ha hagut violència on se supera el 50%.

Turull ha fet l'enèsima crida a la participació, perquè "la millor resposta a la violència d'estat és exercir un dret fonamental com és el dret a vot". El 96% dels locals estan funcionant, ha dit. Hores abans havia subratllat que el 73% de les meses estaven obertes.

El conseller ha assegurat que les votacions es produeixen ja de forma més lleugera perquè el sistema informàtic s'ha estabilitzat. "No es pot posar portes al camp", ha argumentat. Hi ha instruccions, a més, per alleugerir les cues apuntant primer manualment el vot i després introduint-lo a través del cens universal.

El conseller no ha volgut encara donar xifres de participació, però sí que ha avançat que en els llocs on s'ha pogut votar normalment, sense violència ni problemes del sistema, superava el 50%.