WikiLeaks considera que la suposada nota de la CIA alertant del risc d'atemptat a Barcelona i publicada aquest dijous pel diari 'El Periódico' pot ser una falsificació. "Un diari publica un document d'intel·ligència dels Estats Units altament sospitós sobre l'atac d'ISIS a Barcelona just abans del referèndum català", ha assegurat l'organització especialitzada en filtrar documents confidencials. "Sembla modificat o fals", ha afegit el seu editor, Julian Assange, a través de Twitter.

Segons WikiLeaks, els serveis d'intel·ligència no parlen d'ISIS, sinó "d'ISIL", en anglès no és "Irak, sinó Iraq" i el document es refereix a una "nota" en comptes d'utilitzar la paraula anglesa "notice".

WikiLeaks també destaca que el text inclou "errors bàsics" i s'utilitza la fórmula "Spain" per referir-se a Espanya en comptes de "ESP", les sigles habituals en els serveis d'intel·ligència per referir-se a l'Estat.

L'organització especialitzada en filtrar documents d'espionatge també posa en dubte el text per l'ús de les cometes de citació amb el mètode espanyol ('