El rector de Madrid Santiago Martín sosté que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té "una part de la culpa" de l'atemptat perpetrat per gihadistes a la seva ciutat i ha dit que tenir "desprotegits els llocs on hi ha milers de persones passejant és col·laborar amb el crim".

El capellà va pronunciar aquestes paraules durant la seva homilia a l'eucaristia d'ahir diumenge a la seva parròquia de La nostra Senyora dels Àngels, a Madrid, tal com es pot comprovar al vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials i que afirma que estan molt bé "els agnòstics minuts de silenci" i resar però "cal fer una mica més".

Martín ha escrit nombrosos llibres, és fundador dels Franciscans de María i col·laborador de diversos mitjans de comunicació.

"Després de l'atemptat de Niça (...) el Govern va enviar cartes als ajuntaments explicant que es posessin mesures dissuasives, pilones, testos a les zones on hi hagués gent passejant, sobretot carrers dels vianants. La resposta de l'alcaldessa va ser que coartava la llibertat. Efectivament, coarta la llibertat dels assassins", diu en el seu sermó aquest sacerdot.

I afegeix: "Per tant, una part de culpa, i segurament els advocats de les víctimes ho recordaran, és de l'alcaldessa de Barcelona".

El sacerdot diu també que "si un assassí hagués volgut fer una matança a la plaça Major ho hauria pogut fer exactament igual" perquè segons està atapeït de gent i, tant per allà com per la porta del Sol, hi transiten cotxes.

"L'alcaldessa de Madrid (Manuela Carmena), del mateix partit que la de Barcelona, extrema esquerra, comunistes radicals, pensa això: 'No cal coartar la llibertat'. Clar, la llibertat dels assassins", afegeix el mossèn, que anima als seus fidels a enviar cartes als diaris per "fer alguna cosa" i evitar que hi hagi víctimes.

"Si jo fos advocat de les víctimes estaria plantejant una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per cooperació", diu el capellà, que afegeix que si l'alcalde hagués estat de dretes, tots els diaris haurien demanat la seva dimissió.

"Si són comunistes o no són comunistes i a la seva casa són llibertins és un assumpte d'ells, però la responsabilitat que no morin víctimes és també un assumpte d'ells", diu el capellà en referència a les alcaldesses.

Afegeix a més que en la catedral de Madrid hi ha hagut una missa presidida pel cardenal Carlos Osoro però diu que no n'hi ha prou amb resar.