L'Audiència de Barcelona ha condemnat un mosso d'esquadra a dos anys de presó i dos d'inhabilitació per haver copejat al cap un jove, a qui va causar una ferida en l'orella amb la porra, en un dispositiu policial muntat per les manifestacions contra el desallotjament del centre okupa Can Vies de la capital catalana.

En la seva sentència, la secció setena de l'Audiència condemna l'agent per un delicte de lesions però l'absol del delicte contra la integritat moral del qual també estava acusat, a l'entendre que, malgrat que la seva actuació va ser «sens dubte desproporcionada» davant una situació que era simplement «molesta», no va incórrer en un «tracte degradant» de la víctima. La sala condemna també el mosso a indemnitzar amb 4.500 euros al jove, per la «lògica afectació moral que l'episodi comporta» no només per a ell, sinó per a «qualsevol ciutadà agredit per un agent del qual s'espera precisament suport i protecció».

L'agent, amb 12 anys d'experiència en la unitat antiavalots dels Mossos, afrontava una petició de la Fiscalia de tres anys.