Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor dels trets a dos agents de la Policia Local de Gavà (Baix Llobregat), segons han informat els Mossos d'Esquadra. Abans de la seva detenció, els agents han pogut localitzar el vehicle amb el qual ha fugit desplacés de l'atac, un Alfa Romeo de color verd. La recerca de l'home s'ha centrat a la urbanització de Muntanya de Mar a Canyelles (Garraf).

L'individu ha atacat amb una arma de foc els dos agents a les immediacions del tanatori del municipi. Com a conseqüència de l'atac, un agent de 62 anys ha resultat ferit crític després de rebre un tret al col mentre que el seu company, de 50 anys, ha patit ferides greu en rebre un impacte de bala al genoll. Ambdós han estat traslladats a l'Hospital de Bellvitge i de la Vall d'Hebron, respectivament, pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha traslladat quatre unitats al lloc dels fets. Tot i la confusió inicial, els Mossos d'Esquadra han desvinculat aquest atac "amb una acció terrorista".

El presumpte atacant ha fugit amb un Alfa Romeo de color verd. El vehicle ha estat interceptat però l'individu ha escapat i els Mossos han establert un dispositiu per localitzar-lo, amb la participació d'un helicòpter policial que vola a una atura molt baixa.

Minuts després de la detenció del sospitós, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat els Mossos d'Esquadra a través d'una piulada a Twitter "per la seva eficaç resposta en un context de màxima dificultat, perillositat i urgència".