No tot són flors i violes per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en les seves visites per les diferents poblacions catalanes on és convidat a participar en un acte. Aquest divendres, l'exalcalde de Girona va rebre una sonora escridassada i xiulada a la la festa major del barri de Llefià de Badalona, un dels que té més població del municipi. Abans de començar el seu discurs, Puigdemont va patir multitud de crits com ara «fora, fora!» i d'«Espanya, Espanya!» que sortien del nombrós públic present a la cita. El president va arribar a preguntar «em deixareu parlar?» abans de començar la intervenció i fins i tot va demanar que «si no us agrada -el que deia- xiuleu després, però deixeu-me parlar».

L'esbroncada va ser captada per algun dels assistents a l'acte que van gravar el moment i el van penjar a la xarxa. «S'ha sentit fins a Tortosa» deia l'usuari de Twitter Daniel Gracia, per destacar la contundència de la protesta. Hores després ja era viral. El barri on es va produir el succés és una zona on tradicionalment havia guanyat el partit socialista però on, en els darrers anys, s'hi ha imposat el PP de Xavier Garcia Albiol.

Alguns aplaudiments

Davant de l'escridassada, alguns dels presents va intentar animar el president. Per exemple, a l'escenari hi havia l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, de Guanyem Badalona en Comú (CUP i Podem), que va intentar animar el president amb aplaudiments. També hi era present el president de l'associació de veïns Sant Joan de Llefià-Gran Sol. Malgrat que aquest segon va intentar intervenir per rebaixar la tensió, Puigdemont va declinar l'oferiment amb un gest.

Quan finalment el president va iniciar el seu discurs, van seguir els xiulets i l'escridassada, que, en ocasions, impedien sentir exactament què s'estava dient des de l'escenari de la festa major del barri. El president va versar una intervenció on va destacar la importància de les festes majors de cada població com a espais de reunió d'un poble.

La xiulada va coincidir amb el dia en què Carles Puigdemont enviava una carta a la presidenta del Congrés dels Diputats, demanant que organitzés «al més aviat possible» un «debat sobre Catalunya per explicar les raons per les quals hem arribat aquí».

Hores més tard de l'escridassada, l'exalcalde popular de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va compartir el vídeo per Twitter indicant que «aquesta és la reacció de la Catalunya que Puigdemont i l'alcaldessa de la CUP pretenen convertir en invisible». Mentrestant, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, va escriure a Twitter que ella fa anys que va a Llefià i que coneix a la gent. «Els feixistes cridaven i els demòcrates aplaudien», va afegir. Una piulada que més tard esborraria. També va apuntar que «va ser vergonyosa la manca de respecte vers el pregoner i la resta de guardonats». Més tard, va dir que expressava tot el seu «respecte als veïns de Llefià, com sempre he fet, però no als que van anar a rebentar un acte».