La Creu Roja ha posat en marxa un projecte per evitar els maltractaments a la gent gran. Es tracta d'una campanya estatal dirigida a majors de 65 anys, que arrencarà aquest estiu, per promoure el bon tracte i prevenir els abusos, les negligències i el tracte inadequat a les persones d'edat avançada. La Creu Roja alerta que aquest fenomen està invisibilitzat i calcula que a Catalunya hi ha unes 41.000 persones en situació de risc, cosa que suposa el 3% de la gent gran. Aquest fenomen afecta de manera transversal a totes les classes i sectors socials. Amb tot, ho pateixen més les dones que els homes, ja que tenen més esperança de vida. Entre altres coses, el projecte de la Creu Roja preveu activitats de sensibilització, informació, assessorament i capacitació per a les persones grans.

El nou projecte de la Creu Roja porta per nom 'Bon Tracte a les Persones Grans: Promoció del tracte adequat i protecció front el maltractament' i pretén evitar "el maltractament físic, econòmic o sexual, l'estigmatització per raó d'edat o la infantilització, les traves a la participació social, les estafes a la gent gran o l'abandonament".

La campanya de la Creu Roja preveu diverses accions de prevenció del tractament com activitats de sensibilització, informació, assessorament i capacitació per a les persones grans, acompanyaments i mobilitzacions per tal que els afectats afrontin o es protegeixin millor davant d'aquestes situacions o creació d'espais de trobada entre les persones grans i aquelles que els donen un tracte inadequat.

Segons un comunicat de la Creu Roja, els signes d'alerta per detectar el maltractament a la gent gran són molt variats i sovint evolucionen amb el pas del temps. Entre ells destaquen: les marques corporals sense explicació convincent, els canvis bruscos d'humor, la profunda tristesa injustificada o la pèrdua sobtada de poder adquisitiu.