La Fiscalia Superior de Catalunya ha ampliat la seva querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la licitació de la compra d'urnes, per incloure-hi l'anunci de la data i la pregunta del referèndum independentista per part del president català, Carles Puigdemont.

En el seu escrit, dirigit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia considera que encara que l'anunci de Puigdemont no ha "vingut acompanyat de cap resolució jurídicament valorable", és "indubtable" que demostra la tesi del ministeri públic que l'objectiu de la licitació de la compra d'urnes és celebrar un referèndum il·legal.

La Fiscalia va presentar el passat 16 de maig una querella contra Borràs i el seu secretari general, Francesc Esteve, en entendre que l'anunci de licitació per a la compra d'urnes -publicat el 9 de maig passat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC)- suposava una "posada en marxa dels tràmits per portar a terme la convocatòria d'un referèndum vinculant secessionista".

Abans que el TSJC hagi decidit si admet a tràmit la querella, el ministeri públic ha remès un escrit a la sala en el qual amplia la denúncia, per incloure-hi l'anunci efectuat divendres passat per Puigdemont que l'1 d'octubre se celebrarà un referèndum a Catalunya amb la pregunta "voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?".

En el seu escrit, el ministeri públic demana al TSJC que tingui en compte els fets ocorreguts als últims dies i l'urgeix a adoptar una "ràpida resolució a la vista del curs dels esdeveniments".