ERC i la CUP van coincidir a advertir que hi ha una «ofensiva repressiva» de l'Estat en contra del sobiranisme, que es tradueix en querelles com la que afronta Nuet, i van avisar que «no hi haurà marxa enrere» en el referèndum.

A les portes del TSJC, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, va afirmar que les forces polítiques que donen suport al procés sobiranista català utilitzaran «tots els instruments que tinguem al nostre abast per protegir la democràcia i que els catalans puguin decidir el seu futur en el referèndum».

«Estem aquí, una vegada més, perquè el Govern espanyol utilitza la fiscalia i el poder judicial espanyol per amenaçar el dret al vot dels ciutadans de Catalunya», va indicar Rovira.

Rovira va advertir que «hi ha una repressió política exercida pel Govern espanyol per impedir el dret al vot dels catalans i que aquests decideixin el futur del nostre país».

Des de la CUP, el diputat Benet Salellas va afirmar, per la seva banda, que la querella contra Nuet i d'altres membres de la Mesa «evidencia que es consolida el cop d'Estat del poder judicial contra el Parlament i contra la democràcia».

«Estem aquí per impedir aquest assalt i l'envestida repressiva del poder judicial contra les institucions catalanes», cosa que Salellas va considerar com a «absolutament il·legítim».

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va valorar molt positivament la participació produïda ahir a l'acte realitzat a Montjuïc, i va subratllar que «si el Govern no vol un referèndum acordat, és perquè sap que el poble català segueix estant mobilitzat».

Sobre l'actitud del Govern central i les querelles que pengen sobre càrrecs electes per impulsar el procés sobiranista, Sabrià va advertir que «el que està en perill és la democràcia, ho veiem una vegada més avui (ahir per al lector) amb la declaració» del secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquest punt el portaveu d'ERC es va mostrar rotund: «entre els que volem exercir la democràcia i que hi hagi urnes perquè el poble pugui decidir, i els que no volen que això ocorri, no hi ha neutralitat possible, o s'està a favor o en contra».

Després de recalcar que «l'Estat no podrà parar a tot un poble mobilitzat», Sabrià va utilitzar la ironia per respondre les declaracions realitzades des del Govern del PP segons les quals el procés sobiranista cada vegada compta amb menys suports.

«Està bé que valorin les nostres mobilitzacions, però si es creguessin el que estan dient posarien les urnes, a fi de possibilitar que guanyi el 'no', i si no ho fan, és senzillament perquè saben que això no és cert, que aquest poble segueix estant mobilitzat», va afirmar.