La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha qualificat de "curiós" que l´entrenador del Manchester City Pep Guardiola no es refereixi a Alemaya o els Estats Units com a "estat totalitari", com sí que va fer aquest diumenge respecte a l´Estat espanyol, quan els dos països, segons Arrimadas, tenen la mateixa legislació que l´Estat i impedeixen els referèndums d´autodeterminació als seus territoris. "És curiós la manca de rigor i la diferència de criteri", ha afirmat la portaveu de Cs a la roda de premsa posterior a l´executiva del partit.

També ha fet referència a la carta que el president de la Generalitat enviarà al Congrés per demanar explicar el referèndum a la cambra baixa, però no en una sessió que acabi amb una votació. "Puigdemont està encantat amb els monòlegs, escrivint cartes o fent articles, però s´arronsa quan ha de fer un debat o una votació on pot perdre allà on resideix la sobirania", ha dit Arrimadas.

Segons Arrimadas, Puigdemont no vol "donar la cara" al Congrés ni assumir la seva responsabilitat, i "l´únic que realment pot fer pel futur dels catalans" és "·convocar" unes eleccions. Segons la portaveu de Cs, la Generalitat és un govern "sense rumb ni alternativa".

També ha assegurat que la moció de censura d´Iglesias a Rajoy és un "xou" que només busca donar protagonisme a Podem, i ha posat en dubte que el candidat "pitjor valorat" en les enquestes, en referència a Iglesias, es presenti com a alternativa a Rajoy.