Més d'un centenar de joves es van concentrar al pati de l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida en protesta per l'actitud homòfoba que un professor de filosofia ha mostrat aquesta setmana durant una classe de quart d'ESO. Segons la carta d'una de les alumnes difosa per les xarxes socials, el professor va afirmar a classe que una relació amb una persona d'un mateix sexe és «antinatural, és com un coix o un borni, és inexplicable».

Davant les seves paraules, alguns alumnes li van preguntar si era conscient que molta gent se suïcidava per afirmacions com les seves. A això, segons denuncien els estudiants, el docent va respondre dient que «aquesta no és la meva culpa ni la de la ningú, això és un problema psicològic». En aquesta situació, dues alumnes lesbianes van decidir aixecar-se i anar directament a explicar el que havia passat a la direcció de l'institut.

La directora del centre, Carme Panadés, va agrair el gest dels alumnes i es va posar en contacte amb el Departament d'Ensenyament per demanar que la Inspecció avalués el cas.