La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va carregar contra ERC per presentar-se en la «mateixa llista» del «tres per cent» i no exigir ni una sola mesura contra la corrupció. Arrimadas, en una roda de premsa a la seu de Cs a Madrid després de la reunió de l'Executiva permanent, va insistir que les investigacions del «tres per cent» segueixen fins a haver tocat al Govern actual de Carles Puigdemont, en ser investigat el diputat i exconseller de Justícia Germà Gordó per ser el presumpte «aconseguidor» de la trama.

I mentre Puigdemont continua «obsessionat» amb el referèndum secessionista, va afegir, ja té diputats de la seva candidatura -Junts pel Sí- «imputats per corrupció».Mentrestant, Gordó sospesava aquest cap de setmana la possibilitat de deixar el seu partit, el PDeCAT, i sortir del grup Junts pel Sí per quedar com a diputat no adscrit al Parlament català.

Madrenas vol que marxi

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es va mostrar partidària que l'exconseller de Justícia Germà Gordó -investigat des de la setmana passada pel TSJC pel cas del 3%- faci un «pas enrere» tot i afirmar que «possiblement és un punt injust perquè no hi ha cap seguretat de res».

Madrenas també va demanar que es respecti la pressumpsció d'innocència de l'exconseller. «Pot semblar que estàs diluint el tema però és important. Sense aquest dret l'estat de dret es pot veure molt complicat», va subratllar l'alcaldessa gironina i membre del PDeCAT, que també va admetre que la corrupció «és un dels temes que més ens preocupen a tots plegats» i, per això, es va mostrar partidària d'exhibir «mostres de contundència» i «la condemna més absoluta». Madrenas també va comentar que el tancament de l'anterior etapa com de CDC «està sent un punt traumàtic» i que s'ha de «superar».

La setmana passada, la Sala Civil i Penal del tribunal va acordar declarar-se competent per obrir diligències contra l'exconseller de Justícia Germà Gordó, que és aforat per la seva condició de diputat, després que ho demanés el jutge del Vendrell que porta la instrucció del cas de presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).