La presidenta del Consell Nacional del PDeCAT i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, va afirmar ahir que el seu partit ha de poder «volar lliure dels processos que afecten l'antiga CDC», en relació amb el cas de l'exconseller de Justícia Germà Gordó. En un tuit, Conesa va expressar implícitament el seu suport a la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que divendres va demanar a l'exconseller de Justícia Germà Gordó que deixés el seu escó al Parlament després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) informés que l'investiga per la seva presumpta relació amb el finançament irregular de Convergència.

En el seu compte de Twitter, Conesa va escriure: «El PDeCAT ha de poder volar lliure dels processos que afecten l'antiga CDC. Depèn de nosaltres que voli alt. Endavant». La també presidenta de la Diputació de Barcelona va repiular un missatge de Pascal en el qual aquesta assenyalava respecte al cas Gordó: «El president Mas va fer un pas al costat pensant en el projecte comú. A vegades fer passos al costat serveix per avançar i demostra generositat».

L'exconseller Germà Gordó va anunciar divendres que deixava la presidència de la Comissió de Justícia del Parlament, encara que continuarà com a diputat a la cambra catalana.

Per la seva part, el diputat de Junts pel Sí Germà Bel va retreure ahir a Gordó que «segresti» l'escó «en benefici privat» i va donar per fet que acabarà sortint del primer grup del Parlament. Davant la pressió del PDeCAT perquè lliuri l'acta de diputat després de conèixer-se que el TSJC l'investigarà pel cas del 3%, Gordó sospesa abandonar el seu partit, impulsar un nou projecte polític i quedar-se al Parlament com a diputat no adscrit, fora de JxSí, segons fonts del seu entorn.

A Twitter, Bel ja va donar per fet que Gordó acabarà sortint d'una manera o una altra de Junts pel Sí: «No sé si el grup JxSí mantindrà 61 o 62 diputats: però segur que només hi haurà un Germà», va escriure. El diputat independent integrat a JxSí va indicar, també, que mai ha entès «el segrest d'escons en benefici privat». També ERC, la CUP i Demòcrates de Catalunya, integrats a Junts pel Sí, van exigir que l'exconseller de Justícia deixi l'escó.

Crítiques de Cs

Una petició de dimissió que el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, diu que fan «amb la boca petita», perquè en realitat «estan disposats a tapar la corrupció amb la bandera». Carrizosa va opinar que la formació hereva de Convergència «vol que Germà Gordó segueixi assegut al seu escó per poder continuar amb el seu projecte separatista».

El dirigent considera que les formacions independentistes haurien d'exigir que, si és citat a declarar com a investigat, deixi el seu escó, i va subratllar que «l'aconseguidor de Convergència segueix assegut a tres escons de (Carles) Puigdemont i (Oriol) Junqueras».

També Carrizosa va assegurar que el PDeCAT es presenta com «un nou partit quan són els successors de CDC, el partit de les seus embargades i investigat pel cas de corrupció més greu en la història de Catalunya».