Una persona ha mort i dues més han quedat ferides de diversa consideració després de ser atropellades per un carro a la romeria del Rocío de Terrassa, segons ha informat la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). El succés ha passat cap a la 01.30 hores d'aquest dissabte a la matinada a la via verda de Torrebonica, a uns 8 quilòmetres del recinte de Can Petit, on tradicionalment se celebra la Romeria del Rocío de Terrassa. Un cavall que participava a la romeria s'ha desbocat i la carreta que portava ha envestit un grup de persones. La víctima és un home de 41 anys i era membre de la Germandat Rociera Pastora del Alba, de Sant Adrià de Besòs. Els altres dos ferits són un altre home de 42 anys -menys greu- i un jove de 28 -lleu-, que han estat evacuats a l'Hospital de Terrassa. Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat efectius del Servei d'Emergències Mèdiques i de la Creu Roja, de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra.

La FECAC ha precisat que s'ha posat a disposició de l'Ajuntament de Terrassa, dels Mossos d'Esquadra i del jutge, que juntament amb l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, s'han desplaçat al lloc dels fets. "Consternat per la mort d'un noi atropellat aquesta matinada al Rocío de Terrassa. Tot el suport i afecte cap a la família", ha piulat el mateix Ballart al seu compte de Twitter. El president del PPC, Xavier García Albiol, que tenia previst visitar aquesta XLVI Romeria del Rocío de Catalunya a Terrassa ha suspès la seva presència com a senyal de condol. "Commocionat per la mort d'un peregrí al Rocío de Terrassa. Suspenc la meva visita d'aquest migdia com a mostra de respecte", ha assenyalat Albiol a les xarxes socials. A pesar de lamentar l'accident, la FECAC ha afirmat que es mantindrà el programa d'actes previst "en tractar-se d'una celebració estrictament religiosa".

Durant la matinada i al llarg de tot aquest matí aniran arribant al recinte de Can Petit totes les carretes de les germandats rocieres a través de la via verda de Torrebonica i d'altres camins. A partir de les sis de la tarda d'avui dissabte, les germandats es presentaran davant la Verge per ordre d'antiguitat i l'acte central està previst demà diumenge amb una missa rociera que oficiarà el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau.