El seguiment de la vaga d'examinadors de Trànsit d'aquest divendres ha estat del 97%, segons ha informat el sindicat UGT. La protesta ha deixat nombrosos aspirants a obtenir el carnet sense poder fer la prova, ja que només tres dels 112 examinadors que hi ha a Catalunya s'han presentat a treballar, segons els representants sindicals. La d'aquest divendres és només la primera de les 20 jornades convocades per reclamar un complement específic pactat entre la DGT i els sindicats fa deu anys, un compromís que es va complir en la majoria de col·lectius de la plantilla però no entre els examinadors, segons denuncien. Per la seva banda, DGT ha donat per bones les xifres de seguiment de la vaga i ha recordat als sindicats que no té potestat per incrementar el personal i les retribucions, ja que depèn de Funció Pública, depenent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Segons la UGT, en les vint jornades previstes (entre juny i juliol) es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir, fet que sumat a la manca d'efectius pot complicar la situació en els propers mesos. Això són 1.456 exàmens diaris ja que cada examinador fa unes 13 proves al dia de mitjana.

És per això, que el sindicat espera que l'aturada d'avui "serveixi perquè la direcció de la DGT recapaciti" i accepti aplicar l'increment salarial pactat fa deu anys. D'aquesta manera, assegura, s'evitaria que es repetissin les protestes els pròxims 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny, i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol. En declaracions a l'ACN, fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha expressat el seu interès perquè aquest conflicte es resolgui en breu

En el cas de Catalunya, denuncien que les condicions "laborals i econòmiques deplorables" i que, a més, suporten més càrrega de feina que a la resta de l'Estat. A més, es queixen que fan la seva feina en zones que "no disposen de les mínimes condicions de treball regulades en la normativa de prevenció de riscos laborals ni als protocols de seguretat i violència laboral de la pròpia DGT".

Els examinadors consideren que ja han donat prou mostres "de bona voluntat" acceptant desconvocar una vaga com aquesta fa dos anys a l'espera que es poguessin disposar de més recursos econòmics, però ara denuncien que després de la reunió entre els representants dels treballadors i el director general de la DGT, Gregorio Serrano, aquest darrer va admetre que hi havia diners per incrementar-los però "cap voluntat política per fer-ho".