L'home de 27 anys que ha resultat ferit crític a la deflagració que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda en una benzinera de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) ha patit cremades al 45% del cos i ha inhalat fums tòxics, fet que complica la seva situació. Ho han explicat fonts de l'Hospital Vall d'Hebron, on està ingressat el ferit. A banda d'ell, un seu company, un veí de València de nacionalitat espanyola i de 43 anys, ha mort en el mateix incident. Són dos operaris que feien tasques de neteja i manteniment en un dipòsit soterrat en una benzinera situada a la carretera de Sant Quintí de Mediona. Els fets han tingut lloc poc abans de les 15.20 h i quan els Bombers han arribat a l'indret han vist que sortia fum del dipòsit però que no sortia flama. En un primer moment s'havia informat que les dues persones havien mort, però després s'ha vist que un d'ells encara es movia. Poc abans de les sis de la tarda han aconseguit rescatar la víctima mortal i el ferit greu.

Els dos treballadors, tant el ferit greu com la persona que ha resultat morta, estaven contractats per una empresa externa de Sant Sadurní d'Anoia. L'alcaldessa del municipi, Maria Rosell, ha explicat que ja feia diversos dies que els operaris treballaven al dipòsit i, segons ha dit, el succés s'ha produït "quan quedaven deu minuts perquè acabessin el manteniment". L'alcaldessa també ha aclarit que als dipòsits no hi havia restes de gasolina.

En el moment de la deflagració, segons ha relatat Rosell, a la gasolinera hi havia els propietaris de les instal·lacions i també "gent que estava omplint els dipòsits dels seus vehicles de gasolina". A més, al costat de la gasolinera hi ha un restaurant que en aquell moment servia menjars.

L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament de Sant Sadurní decretarà dos dies de dol oficial.