El portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, i el líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, han protagonitzat aquest dilluns una picabaralla via Twitter per l'absència dels comuns a la reunió del referèndum. Turull ha penjat una fotografia del líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, amb el rei Felip VI durant la ronda de contactes per elegir president del govern, per així qüestionar la seva no participació a la cimera amb Puigdemont. "Quan et convoca el màxim representant d'una institució per cortesia hi vas, aprofites i dius la teva. Res t'obliga a cap acord. ¿Era així, no?", ha carregat el portaveu de Junts pel Sí.

Domènech no ha respost però sí Rabell, que ha recomanat a Turull que "vigili els seus rampells demagògics" i li ha recordat que "una cosa és un tràmit protocol·lari i una altra una reunió política que, per si mateixa, qüestiona el Pacte Nacional pel Referèndum".

Turull ha volgut tancar la discussió amb un segon tuit on ha precisat que no es tracta "de cap rampell sinó d'una constatació". "A una hi aneu i a l'altre no. Veniu i exposeu tot això que dieu. On és el problema?", ha sentenciat el portaveu de Junts pel Sí.

El portaveu de Catalunya Si Que Es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, s´ha afegit també a l´enfrontament dialèctic amb dues piulades a Twitter. A la primera ha afirmat que quan un President "vol fer les coses bé" no "margina" el Pacte Nacional pel Referèndum i "no convoca per ràdio". I ha afegit: "Això ho pot entendre fins Jordi Turull".

A la segona piulada Coscubiela ha indicat que Puigdemont "hauria d'explicar la marginació" del Pacte Nacional pel Referèndum, "un espai unitari que representa la pluralitat del sobiranisme".