El Govern de la Generalitat ha posat en marxa una campanya d´informació i sensibilització adreçada als propietaris dels 68.000 edificis construïts abans de l´any 1960 "obligats de fa mesos a presentar la Inspecció tècnica de l´edifici (ITE), i que encara no ho han fet". En concret es farà arribar una carta informativa als presidents de les comunitats de propietaris d´aquests immobles, per informar-los del funcionament del procés d´inspecció i on cal adreçar-se per dur-lo a terme. A més, també s´explicarà la necessitat d´haver presentat la ITE per poder accedir als ajuts públics de rehabilitació i les possibles sancions previstes a la Llei del dret a l´habitatge, que poden anar des dels 9.000 fins als 90.000 euros, en el cas que es produeixi algun incident que afecti béns o persones.

La responsabilitat de passar la ITE recau sobre la comunitat de propietaris o el propietari únic, quan sigui el cas, que és qui ha de contractar un professional qualificat (arquitecte, arquitecte tècnic o aparellador) per dur a terme la inspecció i l´informe corresponent. Un cop fet aquest informe, qui representa la comunitat ha de lliurar-lo a l´Agència de l´Habitatge de Catalunya en un termini màxim de 4 mesos.

D´altra banda, la Generalitat disposarà en breu d´una eina informàtica en línia a disposició dels ajuntaments, per treballar de manera coordinada la qüestió de les ITE.