El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no es planteja assistir a la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, ofereixen aquesta tarda a Madrid, segons han informat a l’ACN fonts del seu equip.

El secretari general del PSOE, que va recuperar les regnes del partit aquest diumenge en unes primàries on es va imposar a Susana Díaz i Patxi López, manté d’aquesta manera el criteri de la gestora i del PSC, que ja va anunciar la setmana passada que no seria present a una conferència que consideren una mostra de “monòleg” i no de “diàleg”.

Sí que hi serà present el líder de Podem, Pablo Iglesias, així com el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech. Iglesias va assegurar que volia “escoltar” el que hagi de dir el president de la Generalitat i va apuntar que la seva presència està dins de la “normalitat institucional”. Puigdemont, Junqueras i Romeva també es reuniran abans de la conferència amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.