El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha volgut pronunciar-se breument sobre la llei de transitorietat que prepara el Govern. Durant una atenció als mitjans feta des de l'AVE que el portava junt al vicepresident, Oriol Junqueras, a Madrid per fer la conferència junt al president, Carles Puigdemont, Romeva no s'ha referit a l'esborrany que 'El País' ha desvetllat aquest dilluns però sí a la norma que està redactant l'executiu. "És un treball que està en marxa. S'està treballant i com tots els processos dinàmics s'està discutint i millorant; i sempre amb respecte a les majories", ha sentenciat.

D'altra banda, preguntat sobre la possibilitat que Fiscalia estigui pendent del contingut de la conferència i de si guarda relació amb l'esborrany de l'eventual llei de transitorietat, Junqueras ha volgut restar-li importància. "Em sembla perfecte que tothom faci la feina que creu que ha de fer, nosaltres farem la nostra", s'ha limitat a dir.

Junqueras i Romeva han viatjat junts amb el ses equips a Madrid en el tren que ha sortit de Barcelona a les 10 hores del matí, per estar a la capital unes hores abans de pronunciar la conferència amb Puigdemont sobre el referèndum i fer un darrer intent per pactar-lo amb l'Estat. Al mateix comboi també hi havia el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas el diputat de JxSí Lluís Llach, la també diputada i exconsellera Irene Rigau, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufian, o el president de JxSí, Jordi Turull.