El Ministeri d'Educació va demanar a l'Alta Inspecció de l'Estat un «informe detallat» per comprovar si alguns llibres de text catalans de Primària contenen «plantejaments ideològics partidistes», com denuncia un sindicat de professors en un informe en el qual el Govern veu «malícia i descontextualització».

El secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, va anunciar ahir aquesta actuació, que es produeix després de la denúncia del sindicat català de professors Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (AMES) sobre «falta de rigor» en alguns dels continguts d'aquests llibres de text.

Aquest sindicat va elaborar un informe en el qual denuncia «plantejaments ideològics partidistes i tendenciosos» en els llibres de Ciències Socials de 5è i 6è de Primària de les set principals editorials que es distribueixen a Catalunya.

Després de revisar 19 llibres de «Coneixement del medi» de 5è i 6è de Primària d'alumnes catalans de 10 i 12 anys, l'informe assegura que «en molts d'ells s'han detectat plantejaments ideològics que només defensen determinats partits polítics».