El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat "no abaixar la guàrdia" davant el joc conegut com la Balena Blava, després que hagi transcendit que un institut de Santa Coloma de Gramenet ha detectat tres casos d'alumnes immersos en aquesta pràctica, com ha avançat la Cadena Ser. Aquest dijous a la tarda, en declaracions a l'ACN, Jané ha fet una crida a denunciar qualsevol indici vers aquest joc. "Qualsevol grup que detecti que aquest contingut s'està enviant, que faci una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra o a l'Oficina de Relacions amb la Comunitat", ha subratllat. El conseller s'ha mostrat preocupat per la "vulnerabilitat" dels joves que accedeixen a jugar a la Balena Blava i ha advertit que rere aquesta pràctica hi pot haver un delicte d'inducció al suïcidi.

Jané ha garantit que el Departament d'Interior "col·laborarà el màxim" davant qualsevol supòsit de pràctica d'aquest joc, que ha definit com a "gravíssim", i ha remarcat que "no és un tema policial, però en canvi s'ha de comunicar a la policia". En aquest sentit, el conseller ha insistit en demanar que la societat sigui proactiva davant el mínim indici que algú pugui estar immers en aquesta dinàmica macabre. Jordi Jané s'ha referit així a amics, familiars i als centres educatius.

"A vegades hi ha qui ho pot fer com un joc, com compartir una experiència que no anirà a més, però a vegades hi ha persones que comencen a fer allò que aquell contingut audiovisual els indica, i això és molt perillós", ha sentenciat el conseller.

Jordi Jané ha fet aquestes declaracions després de participar a un acte del saló Automobile Barcelona, hores després que s'hagi fet públic que un institut de Santa Coloma de Gramenet ha detectat tres alumnes afectats pel joc de la Balena Blava, el qual demana als participants que superin 50 reptes, amb una última prova que incita al suïcidi.

Segons ha avançat Ser Catalunya, es tracta de dos nois i una noia de 2n d'ESO i han estat alumnes de Batxillerat els qui han donat el toc d'alerta després de veure fotos d'ells a una pàgina de Facebook relacionada amb la Balena Blava. Aquests tres casos de Santa Coloma s'afegeixen al d'una menor ingressada a la unitat psiquiàtrica d'un hospital de Sabadell pels mateixos motius.