El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que durant aquest pont per la festivitat de l'1 de Maig no s'ha registrat cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya entre les tres de la tarda de divendres i fins aquest dilluns a les vuit del vespre. Pel que fa a la mobilitat, l'SCT apunta que en l'Operació Retorn s'han registrat aturades a diferents vies que donen accés a la Costa Brava, així com també als trams nord i sud de l'AP-7 i a l'N-340, especialment a la zona de la Costa Daurada amb 9 quilòmetres de cues entre Creixell i Comarruga, en direcció Barcelona. Al tram sud de l'AP-7 s'han produït aturades de 4 quilòmetres a l'altura de Vilafranca del Penedès, també cap a Barcelona, mentre que al tram nord de l'AP-7 hi hagut també 4 quilòmetres de retencions al peatge de La Roca del Vallès i 6 a Sant Celoni. Pel que fa a les vies de comarques d'interior, la C-55 és la carretera que ha registrat més problemes, amb 9 quilòmetres de cues entre Els Comtals i Castellbell i el Vilar, sentit sud.

L'SCT apunta, a més, que a les vies de la Costa Brava hi ha hagut aquesta tarda 4 quilòmetres d'aturades a la C-35 al seu pas per Santa Cristina d'Aro, 4 més a la C-31 a Platja d'Aro i 5 quilòmetres a la C-65 a Llagostera, en tots els casos en direcció a l'AP-7. A més, a l'N-II s'han produït cues de 4 quilòmetres entre Figueres i Vilamalla. També hi ha congestions a la C-16, a Cercs.

Per minimitzar les congestions de la tornada d'aquest dilluns, Trànsit i Mossos han adoptat mesures especials d'ordenació i de regulació del trànsit a la C-31 a Castell-Platja d'Aro; l'AP-7 de Sant Celoni a La Roca del Vallès en direcció Barcelona i de Vilafranca del Penedès a Martorell en sentit nord; a la C-32, de Gavà a Cornellà i de Vilassar de Mar a Montgat en sentit Barcelona; a la C-65 en el tram de la variant de Cassà de la Selva, i a la C-58, entre Ripollet i Barcelona sentit sud.

Entre els accidents registrats durant el cap de setmana, dissabte va haver-hi un xoc múltiple entre cinc vehicles que va provocar aturades entre Sant Cugat i Santa Perpètua en sentit Girona i entre el Papiol i Martorell en sentit Tarragona a l'AP-7. També dissabte es va produir una col·lisió entre un turisme i una motocicleta que va obligar a restringir totalment l'N-II a La Jonquera i a fer desviaments senyalitzats. Segons el SEM, els ocupants del vehicle de dues rodes van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona, el motorista ferit menys greu i l'acompanyant ferida greu.