El Pacte Nacional pel Referèndum aplega ja més de 5.000 persones que recolliran signatures durant el dia de Sant Jordi a favor de la celebració d'un referèndum. Les entitats del pacte han volgut escenificar unitat aquest dissabte i han fet una crida perquè diumenge no sigui només el dia de la rosa i del llibre, sinó també "el dia de la reivindicació democràtica del referèndum, de l'expressió de l'anhel col·lectiu d'un poble que vol decidir el seu futur", ha apuntat el coordinador del Pacte Nacional, Joan Ignasi Elena, en un acte celebrat a La Rambla amb representants d'UGT, CCOO, Unió de Pagesos, l'Associació Catalana de Municipis, Òmnium Cultural, l'ANC, l'AMI, Casa Nostra Casa Vostra i USTEC, entre d'altres.

Les entitats adherides al Pacte Nacional pel Referèndum han donat el tret de sortida aquest dissabte a la recollida de suports al referèndum del dia de Sant Jordi. Entitats independentistes, associacions de caire social i sindicats s'han fet una foto de família a La Rambla, un dels escenaris principals de la venda de roses i llibres aquest diumenge.

El coordinador, Joan Ignasi Elena, ha destacat que la diversitat de les entitats que integren el Pacte és "l'expressió clara que això no és cosa de quatre, sinó que és una reclamació de la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya", que tenen "molt clar", ha continuat, que "són una nació, que en tant que nació són sobirans i que com a sobirans tenen dret a decidir el seu futur". "La gent del món sindical, de les associacions d'empresaris, de les entitats socials tenim clar quina és la voluntat majoritària del poble", ha afegit.

Elena ha fet una crida perquè diumenge no sigui només el dia de la rosa i del llibre, sinó que serveixi també perquè els catalans demostrin el seu suport al referèndum. De moment, ja són 5.000 els voluntaris que recolliran signatures en més de 1.000 punts repartits per tot el país.

Ha agraït la participació de persones individuals, però també ha donat les gràcies a les entitats que oferiran els seus espais per recollir suports.

Després del parlament d'Elena, les entitats s'han fet una foto de família amb una pancarta sota el lema 'Voto referèndum'. Han assistit a l'acte, entre d'altres, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, el de CCOO, Javier Pacheco, i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch.