El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va transmetre ahir un missatge de «confiança i tranquil·litat» als funcionaris catalans davant el procés sobiranista, en una missiva que els ha enviat amb motiu de la festivitat de Sant Jordi del pròxim 23 d'abril.

El president català expressa en la missiva, a la qual va tenir accés Efe, que Catalunya «viu un moment polític intens, no absent d'incerteses -com en qualsevol moment de canvi-, però a la vegada generador d'esperança i il·lusió».

En aquest sentit, transmet als empleats públics «un missatge de confiança i de tranquil·litat», ja que el procés sobiranista es durà a terme, assegura, «a la manera catalana, de manera democràtica, seriosa, responsable i en positiu», seguint el «mandat» de les urnes.

Paral·lelament, el Govern en ple, des del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fins al nivell de directors generals, signaran un manifest, sense validesa jurídica encara que amb «forta càrrega política», en què solemnitzaran el seu «compromís» amb la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

La fiscalia demana temps

D'altra banda, la Fiscalia de Catalunya va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declari «causa complexa» el procés penal obert contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, cosa que permetrà la possibilitat d'allargar la investigació fins a 18 mesos més prorrogables.