El Servei Català de Trànsit (SCT) tanca el balanç de Setmana Santa sense cap víctima mortal en les jornades claus de l'Operació Sortida -dijous i divendres-, i l'Operació Retorn, on el volum de vehicles s'ha concentrat entre aquest diumenge i Dilluns de Pasqua. Únicament es va registrar un mort per accident de trànsit dimarts passat a l'AP-7, a Cambrils. Pel que fa a la mobilitat, entre les dotze del migdia de diumenge, quan va començar l'operació retorn, i les vuit del vespre de dilluns, ja havien retornat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona 584.188 vehicles, el que representa un 94,2% del total de vehicles previstos, uns 620.000 vehicles. Es tracta d'una xifra lleugerament superior a l'any passat, quan es calcula que la Setmana Santa va mobilitzar uns 612.813 vehicles a la xarxa interurbana.

Aquest dilluns a la tarda, una congestió "important" a l'A-2 ha fregat els 30 quilòmetres de cua. El motiu ha estat un vehicle que ha sortit del carril, fet que ha generat cues d'uns 12 quilòmetres per "l'efecte badoc", que s'han allargat fins als 30 quan dos vehicles dins de la retenció han tingut un accident. A la mateixa A-2 també hi ha hagut 3 quilòmetres de cua a Esparreguera, i 5 a Òdena.

Tot i així, la via que ha concentrat més volum de trànsit avui ha estat l'AP-7 sud on hi ha hagut retencions de fins a 18 quilòmetres entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès, fins a 10 a Roda de Barà i 7 a l'Ametlla de Mar. També hi ha hagut retencions a Martorell (2 quilòmetres) i al Papiol (fins a 6). Al matí, l'AP-7 nord també hi ha hagut retencions de fins a 9 quilòmetres entre Maçanet i Fogars de la Selva.

Diumenge, diversos accidents van alterar la fluïdesa a la xarxa viària. És el cas de la sortida de via d'un vehicle que va bolcar a la C-14 a Artesa de Segre, en què va resultat ferides menys greus dues persones. A la C-16, a Bagà, un cotxe amb cinc ocupats va bolcar, tot i que cap dels afectats va resultat ferit de gravetat. A la C-31 a Calafell va haver-hi la topada de dos vehicles en què va resultar ferida lleu una persona. Es va registrar, a més, un ferit greu a l'LV-3024 a Preixens. L'accident més greu es va produir a l'N-II en el tram urbà que creua Santa Susanna (Maresme). Una motocicleta va col·lisionar contra un turisme i el motorista va ser traslladat en helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític, segons informa el SEM.

Mesures per agilitzar la circulació

Des del SCT s'ha valorat positivament com ha anat enguany la Setmana Santa perquè la sortida i arribada de vehicles ha estat, a grans trets i exceptuant alguna incidència en els dies clau, força esgraonada. S'han habilitat mesures especial de circulació (cons, canvis de sentit de carrils, etc), a un total de 230 quilòmetres de carretera.

A més, des del dijous 13 d'abril fins aquest dilluns 17 d'abril, s'han mobilitzat a les carreteres un total de 1.868 agents dels Mossos d´Esquadra, duent a terme tasques de vigilància i regulació del trànsit. Entre d'altres, s'han realitzat tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i amb més circulació, un total de 1.751 controls.