Ana Vela Rubio, nascuda el 29 d'octubre de 1901, la dona més gran d'Espanya, s'ha convertit en la persona més anciana d'Europa amb 115 anys de vida després de la mort dissabte passat de la italiana Emma Morano, qui als 117 anys estava considerada com la persona més vella del món.

Segons es desprèn del 'GRG World Supercentenarian Rànquings List', per davant de l'espanyola en longevitat apareixen la jamaicana Violeta Brown (117 anys) i les japoneses Nabi Tajima i Chiyo Miyako, que compten 116 i 115 anys, respectivament.

La italiana Emma Morano, que vivia al nord d'Itàlia, va néixer el 29 de novembre de 1899 a la regió del Piemont i era oficialment l'última persona nascuda al segle XIX que quedava amb vida.

La dona atribuïa la seva longevitat a la seva genètica, ja que la seva mare va arribar als 91 anys i diverses germanes van arribar al centenar, i a una dieta que incloïa tres ous al dia, dos d'ells crus.

La seva vida es va perllongar al llarg de tres segles, dues guerres mundials i més de 90 governs italians fins que finalment amics i familiars han informat de la seva mort a les agències de notícies italianes ANSA i AGI.

Ara el títol de persona més vella del món passa a la jamaicana Violet Brown, nascuda el 10 de març de de 1900.