Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir a Barcelona, Badajoz i Toledo sis persones de dues bandes que suposadament van estafar 340 ancians fent-se passar per falsos revisors del gas i que demanaven uns 250 euros per cada «feina» que realitzaven.

La policia catalana va informar ahir que els dos grups actuaven a Barcelona, encara que els caps d'un d'ells tenien la seva seu a Alameda de la Sagra (Toledo) i feien estafes del mateix tipus a d'altres ciutats com Madrid, Guadalajara, Valladolid, Conca, Santander, Càceres, Pontevedra, La Corunya i València.

La investigació es va iniciar fa uns deu mesos a Barcelona, després que un ancià de 94 anys del districte de Nou Barris denunciés que dos falsos operaris del gas van entrar al seu domicili i, després de distreure'l, es van emportar un ordinador portàtil.

Estirant aquest fil, els Mossos van aconseguir detenir aquests dos estafadors, però van comprovar que existia un altre grup, sense relació amb els dos detinguts, que efectuava la mateixa estafa. Els dos grups operaven de forma similar: trucaven per telèfon a cases on residien ancians sols fent-se passar per organismes oficials.