El director de TV3, Vicent Sanchis, va afirmar ahir que no se li ha passat pel cap dimitir, després que ahir s'aprovés una moció al Parlament que reprova el seu nomenament, encara que ha admès que aquest fet li ha plantejat «una situació molt incòmoda».

En declaracions a RAC1, Sanchis va considerar que «existeix una contradicció que ahir va plantejar el Parlament: jo dic que només acataré i obeirà les instruccions del Parlament davant qualsevol altra instància, i ara resulta que el Parlament va contra les seves pròpies instruccions sobre la Corporació».

«Quan es crea una contradicció al Parlament a mi també me la creen», va assenyalar el director de TV3, que va afegir: «Si no els agrada la seva pròpia llei, doncs que la canviïn».

Sanchis va dir que tota aquesta polèmica sobre el seu nomenament «no em pren temps perquè el Consell de Govern (de la CCMA) encara no s'ha pronunciat i encara tinc la seva confiança. Quan es pronunciïn, doncs ja veuré», va indicar el director de TV3.

Vicent Sanchis va revelar també que «hi ha gent que m'ha reprovat i després m'ha trucat i m'ha demanat que aguanti. Això és de jutjat de guàrdia. El que no pot ser és que em reprovin i que em diguin que aguanti perquè sóc bo i la tele em necessita».

Sanchis va argumentar a més que ser director de TV3 «no t'inhabilita per ser tertulià després perquè no pot ser que un no es pugui defensar amb les mateixes armes».

El Parlament, amb el suport de tota l'oposició i el «no» de Junts pel Sí (JxSí), va reprovar ahir el nomenament de Vicent Sanchis com a director de TV3, va proposar reconsiderar la seva designació i va demanar també la dimissió de Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El ple del Parlament va votar aquesta moció després de ser presentada pel grup de Catalunya Sí que es pot i ser recolzada per Ciutadans, el PSC, el PPC i la CUP, amb la qual cosa va deixar en minoria el grup que dóna suport al Govern.