Semàfor verd per a Ferrari Land, el nou parc temàtic de PortAventura que obrirà portes aquest divendres. El nou espai ha suposat una inversió d´uns 100 milions d´euros i ofereix onze atraccions, entre elles l´accelerador vertical ´Red Force´, la muntanya russa més alta i més ràpida d´Europa.

Aquest dijous s´ha fet l´acte inaugural del recinte, abans que els primers visitants puguin gaudir a partir de demà del nou parc dedicat a l´escuderia italiana -el segon que es construeix al món-. S´espera que l´obertura de Ferrari Land permeti passar de quatre a cinc milions de visitants anuals al complex de Vila-seca i Salou (Tarragonès) i convertir-lo en una destinació familiar "líder al món". L´objectiu és que el parc ajudi a reforçar els mercats italià, alemany, belga, holandès i dels països nòrdics.

Després de dos anys d´obres, Ferrari Land ha obert aquest dijous les seves portes a unes 1.500 persones entre mitjans de comunicació -uns 250 d´arreu del món- i convidats, abans de l´obertura oficial que tindrà lloc demà. El fill del fundador de la mítica marca italiana, Pietro Ferrari, ha estat el protagonista de l´acte inaugural, que ha arrencat amb el tradicional tall de cinta i amb una simbòlica encesa de motors del parc.

Amb Ferrari Land, PortAventura es pretén convertir en un gran "referent internacional" del sector, segons ha subratllat el seu president, Arturo Mas-Sardá. De fet, el complex turístic i d´oci català es convertirà en el primer de tot Europa que disposa de tres parcs temàtics -el parc d´atraccions, l´aquàtic i Ferrari Land-, a més de cinc hotels, un centre de convencions, un camp de golf i un ´beach club´, segons ha detallat el seu director general, Fernando Aldecoa.

Ferrari Land engega motors amb 5 milions de visitants com a objectiu

Ferrari Land engega motors amb 5 milions de visitants com a objectiu

Un dels responsables de Ferrari, Luca Fuso, s´ha mostrat convençut que l´aliança entre ambdues companyies "serà un èxit" perquè comparteixen trets d´identitats com la cultura europea i mediterrània i la voluntat d´innovació i mirada al futur. L´escuderia, que enguany compleix 70 anys, ha lloat el prestigi i la ubicació del complex de Vila-seca i Salou, que considera idonis per transmetre de forma adequada "l´esperit" de la seva marca.

Per la seva banda, Aldecoa ha assenyalat que el nou espai dedicat al Cavallino Rampante els permetrà assolir un rècord de visitants, passant dels quatre milions de visites de la temporada passada a cinc milions aquest any. Es confia que Ferrari esdevingui també un puntal per atraure visitants de mercats amb poc pes en l´actualitat com Itàlia, Bèlgica, Holanda i els països nòrdics, i incrementar la xifra de visitants estrangers a PortAventura, que ja suposen el 55% del total.

Actualment, el ritme de reserva d´entrades està sent molt elevat i se situa en xifres "rècord", segons Aldecoa, per la qual cosa preveuen una Setmana Santa i una temporada d´estiu "molt exitoses". Per accedir a Ferrari Land cal adquirir una entrada combinada, indivisible amb l'accés al parc d'atraccions, a un preu de 60 euros. El nou espai tindrà una entrada de matí -amb un horari de deu a cinc de la tarda- i, en temporada alta, també n'hi haurà un de tarda -de les sis a la una de la matinada-. La companyia no descarta que el nou espai, i per extensió el conjunt de PortAventura, pugui passar a obrir durant tot l´any.

L´estrena de Ferrari Land comportarà la contractació de 400 treballadors addicionals, segons ha detallat el director general de PortAventura. En les obres del parc, que han durat dos anys, hi ha treballat unes 550 persones de mig centenar de companyies, tant nacionals com internacionals.

Ferrari Land ocupa una superfície d´uns 70.000 metres quadrats i acull un total d´onze atraccions. La més espectacular és l´accelerador vertical ´Red Force´, que presideix el parc i és visible des de diversos quilòmetres de distància. Amb una capacitat de 1.200 passatgers cada hora, l´atracció accelera els cotxes de 0 a 180 km/h en cinc segons, els eleva fins als 112 metres d'altura per un dels braços de la torre i, finalment, els fa caure en picat per l'altra banda en un interval d'uns 30 segons.

L'objectiu de ´Red Force´ és simular l'experiència d'un pilot de la Fórmula 1 (F1), segons ha explicat el pilot de proves de l´escuderia italiana Marc Gené. La muntanya russa més alta d´Europa i la quarta del món és la gran atracció de Ferrari Land i ofereix una força d´acceleració de 4.5g, un valor que supera el dels monoplaces.

El cor del nou parc temàtic és Ferrari Experience, un espai dedicat als mons del GT i la F1, que disposa de dues atraccions tecnològicament molt innovadores. D´una banda, els visitants podran gaudir de ´Racing Legends´, un simulador tipus omnimax i, de l´altra, de ´Flying Dreams´, que els farà volar arreu del món i al llarg del temps coneixent de ben a prop els models més famosos de l´escuderia, així com als seus pilots.

Una de les anècdotes de la jornada inaugural és que Ferrari Experience s´ha avariat poc després de l´obertura i alguns visitants hi han quedat atrapats durant uns minuts, sense conseqüències.

La nova àrea temàtica de PortAventura ofereix també un circuit d'automòbils elèctrics de 500 metres, torres de rebot i caiguda lliure, simuladors, una atracció infantil tipus 'speedway' i un espai on els visitants poden competir en equips i provar l'experiència de canviar les rodes d'un F1 com si es tractés d'un autèntic 'pit stop'. També s'han obert punts de restauració, com una autèntica 'trattoria' italiana, i per tot el parc hi ha elements decoratius de la marca i vehicles, així com espectacles i animacions itinerants.

Ferrari Land inclou una reproducció d'edificis icònics de Maranello, la ciutat que acull la seu de l'escuderia italiana. També referències arquitectòniques de grans monuments emblemàtics com ara el Coliseu romà o el Campanile de San Marco de Venècia, ja plenament restaurat després de l´espectacular incendi que el va afectar al desembre. Ferrari Land està concebut com un tribut a Enzo Ferrari, el fundador de la marca, al seu estil de vida i als vehicles icònics que va crear.