El conseller d'Interior, Jordi Jané, va revelar que l'activitat de la jove gihadista de 19 d'anys detinguda ahir a Terrassa (Vallès Occidental) consistia a «adoctrinar i captar» altres dones a través de les xarxes socials perquè s'incorporessin a l'organització terrorista islàmica Daesh.

En unes declaracions realitzades al Parlament, el conseller d'Interior va confirmar l'operació policial que ahir van realitzar els Mossos d'Esquadra a Terrassa i que va portar a la detenció de la jove, que havia nascut al Marroc encara que residia a Catalunya des de feia molts anys i que «va ser adoctrinada aquí».

Relació amb gihadistes

Jané va explicar que aquesta jove «s'havia relacionat» amb algun dels detinguts anteriorment en territori català com a integrants de comandos gihadistes, malgrat que la policia encara ha d'examinar amb deteniment el material confiscat al seu domicili per establir els vincles que mantenia.

Segons el conseller d'Interior, «en poc més de quinze dies els Mossos d'Esquadra han fet dues operacions» contra presumptes terroristes gihadistes «amb tres detencions, i els detinguts fa 15 dies -a Roda de Ter (Osona)- ja són en presó preventiva».

Sobre l'operació policial d'ahir, va apuntar que la detinguda està acusada «d'un presumpte delicte de captació i adoctrinament en l'àmbit del terrorisme gihadista», i que «estem parlant -va dir- d'una jove de 19 anys», nascuda al Marroc, encara que s'havia adoctrinat a Catalunya.

«Actuava en l'àmbit de les xarxes socials com Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, però també en canals més privats, per evitar ser descoberta», va concretar el conseller, al mateix temps que precisava que la detinguda comptava amb 173 seguidors en les xarxes i participava «en més de 213 publicacions», en les quals «s'incitava» a donar suport a la gihad.