El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar ahir que la Generalitat no té sobre la taula cap oferta concreta per part de l'Estat en infraestructures. Rull diu que el Govern només coneix «la pretesa pluja de milions» que Mariano Rajoy va anunciar aquesta setmana i que, segons el conseller, «està molt allunyada de les necessitats del país». El titular de Territori va tornar a reclamar a l'Estat que executi els compromisos que s'han pres entre les dues administracions. «No volem més plans de Rodalies, volem que es compleixin els acordats», va reblar. El conseller va confirmar que en les properes setmanes es reunirà amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. «Sempre que se'ns demani per dialogar i millorar la qualitat de vida de la gent, ho farem», diu.

Rull va fer aquestes declaracions des de Ribes de Freser, on també va anunciar una inversió de 500.000 euros de la Generalitat per tirar endavant el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

El titular de Territori va tornar a demanar al govern central que «deixin de fer nous plans» i que es limitin a complir els que estan acordats des de fa més de 10 anys. «Estem parlant de 10.000 milions que ja estan planificats i, per tant, no s'han complert», va etzibar Rull. En aquest sentit, el conseller espera que «aquesta vegada sigui la bona», però ja va avançar que en la reunió que té prevista amb De la Serna en les properes setmanes portarà una llista amb tots els compromisos presos.